Amazing world

miercuri, 20 aprilie 2016

Salar de Uyuni ( Bolivia ) You can translate this!

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni cel mai mare desert de sare.

Salar de Uyuni este cel mai mare desert de sare si cel mai inalt.Situat la 3650 de metri in sud-estul Boliviei, in provincia Daniel Campos,in departamentul Potosí, in regiunea altiplanica a Cordillera de los Andes.
Salina de la Uyuni este cel mai mare detinator de litiu cu un procent ce variaza intre 50-70 mondial, continand cantitati importante si de potasiu, bor si magneziu.

Salina de Uyuni, s-a estimat ca ar contine 10 mii de milioane de tone de sare, din care 25 de mii de tone sunt extrase in fiecare an. In plus ofera 140 milioane de tone de litiu,dupa statisticile oficiale ale statului aceasta s-a transformat in cea mai mare si importanta rezerva mondiala a acestei substante minerale.

  • Aceasta este si una dintre cele mai importante zone turistice ale Boliviei.
  • In luna noiembrie aceasta se transforma intr-o zona unde se cresc 3 specii de pasari Flamingo.
  • Cactusi giganti care ajung la 10 metri inaltime care se gasesc in insula pestelui. In salina fiind si un centru turistic.
  •  Mumii care ajung si la 3000 de ani vechime.
 In imediata apropiere a salinei Uyuni se afla si unele din cele mai extravagante hoteluri construite din blocuri de sare. 

Exista doua feluri de fantani de apa in aceasta zona ce au diferite origini hidrologice, pentru fiecare dintre ele avand caracteristici calitative diferite:
  1. Ape subterane- care circula prin raul "Rio Grande de Lipez" fiind sarate si de proasta calitate, motiv pentru care nu se foloseste ca si apa de consum.
  2. Apa de ploaie- aici fiind vorba despre "apa dulce" care se gaseste in special in zonele inalte.Aceasta fiind trata si considerandu-se potabila.
Triunghiul de litiu facand referire la zone geografica a Americii de Sud, la limita dintre Bolivia, Chile si Argentina. 
Acesta fiind compus din Salina Uyuni (Bolivia), Salina Atacama (Chile) si Salina del Hombre Muerto "Salina Omului Mort" (Argentina).Aceste 3 saline compun impreuna 85% din rezervele de litiu cunoscute pe planeta.
  
Salina de Uyuni- Formare de salina





Rasarit de soare in zona Salinei







Muntele reflectand in salina


Se poate mai rau de atat?

Facebook

Creezi o pagina de facebook in care sa postezi anumite stiri pe care tu le crezi mai mult sau mai putin importante.

Pagina o numesti Stiri Curente ajungi la 100 de followers in 3 zile dupa care cei de la Facebook se gandesc ca ar fi mai bine sa iti inchida pagina.

Motivul pentru care aceasta pagina mi-a fost inchisa este doar de ei stiuta,in momentul in care cer confirmarea paginii mi se cer informatii despre followers, mi se cere sa recunosc pozele celor care ma urmaresc, fac tot posibilul sa raspund la intrebarile legate despre pozele acestora cui apartin si alte chestii,trimit o poza cu datele mele personale respectiv un mail in care atasez o poza cu buletinul meu pentru a confirma faptul ca este o pagina pe care o folosesc si ca nu imi e frica sa trimit si sa confirm identitatea mea pentru ca nu voi posta poze sau continuturi cu limbaj explicit sau fotografii cu nuduri de femei.
Nu inteleg motivul pentru care alte pagini care folosesc astfel de imagini explicite majoritatea luate dupa facebook-urile vedetelor in lenjerie intima blurand imaginea care apare la stire si spunand "A aratat tot" sau "Uite cum a aparut X i s-a vazut tot" pot fi folosite iar a mea in care postez decent,imagini decente si continut la fel de decent este inchisa.
Probabil ca si celor de la Facebook le plac astfel de stiri cu continut vulgar si titluri idioate gen" A murit x este distrus" dam click si vedem ca nu are nici cea mai mica legatura cu titlul.
Va multumesc ca imi sunteti alaturi si ma sustineti in ceea ce fac!
Va iubesc si va apreciez!  

Stiati ca in Islanda exista un loc de vis?


Stiai ca in Islanda exista un loc care se numeste Lacul Albastru (Blue Lagoon).

 

Islanda este o tara tanara inca in formare, cu o geologie de vulcane glaciare, cratere si cascade...

 Apa geotermica abundenta in aceasta tara ofera turistilor o calatorie cu posibilitatea de a proba beneficiile pe propria piele.

Deasemenea sunt foarte multe locuri cu apa albastra, calda si bogata in minerale, turism de sanatate si binestare, acesta este punctul forte al Islandei.


Blue Lagoon este unul dintre locurile cele mai vizitate de turistii care cauta sa se insanatoseasca in aceasta apa cu proprietati multiple.
Lacul Albastru este un balneariu geotermal care este in cel mai tanar camp laval din vestul Islandei, la 45 de minute de soseaua care duce la Reykjavik, aproape de aeroport. Blaá Lónid pentru ca ase se numeste in Islanda, a fost descoperit intamplator la finalul anilor ´70, recunoscuta in lume pentru proprietatile medicinale ale apelor sale, in special pentru tratamentul bolilor de piele.


Acesta este un lac artificial cu ape ce provin din apropierile centrale geotermice Svartsengi, are o adancime de 200 de metri si ajunge la o temperatura de 240ºC in profunditate in timp ce la exterior ajunge la temperaturile de 37- 40ºC.


Pentru a ajunge in acest loc se plateste o intrare, odata ajungi aici putem balacim in apele albastre cristaline, sa ne relaxam si sa lasam cascada sa ne ofere un masaj de neuitat timp in care corpul va beneficia de toate minunile pe care aceasta apa le ofera.