Amazing world

vineri, 22 aprilie 2016

Marea Stelelor, Insula Vaadhoo (Maldive)

Marea de stele sau Marea stelelor, apartine Insulelor Maldive.

Situata in Oceanul Indian.

 

In Insulele Maldive are loc un fenomen uimitor ce poarte numele de " Mare de Stele".
Daca aveti ocazia sa mergeti in acest loc pe timp de noapte o sa aveti parte de un moment spectaculos in care nisipul straluceste.


Acest fenomen spectaculos apare atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate si noaptea foarte intunecata.
"Stelutele" pot aluneca pe sub picioarele oamenilor de-a lungul malului apei, facand ca acest fenomen sa fie un spectacol de lumina fascinant.


Lumina biologica dand impresia unor spoturi luminoase aflate la malul marii, acestea par ca reflecta stelele. Luminitele biologice fiind produse de microbii marini numiti fitoplancton. Mai multe specii de fitoplanctoni sunt cunoscute pentru luminitele bio, iar luminitele pot fi vazute in oceanele din intreaga lume.


Motivul pentru care plajele sunt iluminate.
Exista o varietate de teorii pentru care plajele sunt iluminate, incepand cu mineralele din nisip pana la oameni, raspunsul se poate cunoaste doar cunoscand diferitele tipuri de pamantur,dar in special pamanturile marine.
In aceasta fotografie se poate vede reactia chimica naturala numita bioluminiscenta. Care are loc doar atunci cand un microorganism este perturbat in apa din cauza miscarilor valurilor.


Mijloacele de transport sunt:
  • Dhoni -barca tipica din Maldive care este folosita ca mijloc de transport, in special de hotelele situate in Malé sau insulele apropiate. Transportul de obicei este gratuit sau foarte redus.
 
  • Barca rapida- se gaseste in resorturile apropiate de Malé.
  • Hidroavion- folosit de hotelele situate pe insule. Transportul este foarte lung si cu foarte multe turbulente.        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu