Amazing world

miercuri, 20 aprilie 2016

Salar de Uyuni ( Bolivia ) You can translate this!

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni cel mai mare desert de sare.

Salar de Uyuni este cel mai mare desert de sare si cel mai inalt.Situat la 3650 de metri in sud-estul Boliviei, in provincia Daniel Campos,in departamentul Potosí, in regiunea altiplanica a Cordillera de los Andes.
Salina de la Uyuni este cel mai mare detinator de litiu cu un procent ce variaza intre 50-70 mondial, continand cantitati importante si de potasiu, bor si magneziu.

Salina de Uyuni, s-a estimat ca ar contine 10 mii de milioane de tone de sare, din care 25 de mii de tone sunt extrase in fiecare an. In plus ofera 140 milioane de tone de litiu,dupa statisticile oficiale ale statului aceasta s-a transformat in cea mai mare si importanta rezerva mondiala a acestei substante minerale.

  • Aceasta este si una dintre cele mai importante zone turistice ale Boliviei.
  • In luna noiembrie aceasta se transforma intr-o zona unde se cresc 3 specii de pasari Flamingo.
  • Cactusi giganti care ajung la 10 metri inaltime care se gasesc in insula pestelui. In salina fiind si un centru turistic.
  •  Mumii care ajung si la 3000 de ani vechime.
 In imediata apropiere a salinei Uyuni se afla si unele din cele mai extravagante hoteluri construite din blocuri de sare. 

Exista doua feluri de fantani de apa in aceasta zona ce au diferite origini hidrologice, pentru fiecare dintre ele avand caracteristici calitative diferite:
  1. Ape subterane- care circula prin raul "Rio Grande de Lipez" fiind sarate si de proasta calitate, motiv pentru care nu se foloseste ca si apa de consum.
  2. Apa de ploaie- aici fiind vorba despre "apa dulce" care se gaseste in special in zonele inalte.Aceasta fiind trata si considerandu-se potabila.
Triunghiul de litiu facand referire la zone geografica a Americii de Sud, la limita dintre Bolivia, Chile si Argentina. 
Acesta fiind compus din Salina Uyuni (Bolivia), Salina Atacama (Chile) si Salina del Hombre Muerto "Salina Omului Mort" (Argentina).Aceste 3 saline compun impreuna 85% din rezervele de litiu cunoscute pe planeta.
  
Salina de Uyuni- Formare de salina





Rasarit de soare in zona Salinei







Muntele reflectand in salina


Un comentariu: