Amazing world

sâmbătă, 23 aprilie 2016

Pestera Reed Flute (China)

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<script>
  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
    google_ad_client: "ca-pub-7057561126426157",
    enable_page_level_ads: true
  });
</script>

Pestera Reed Flute 

Situata la 5 km de Guilin ( China )



Pestera Reed Flute creeaza unul din sutele de peisaje uimitoare ce se gasesc pe teritoriul Chinei. Fiind cunoscuta si sub numele de " Palatul Artelor Naturale " , nume ce il merita pe deplin, formatiunile ce se gasesc aici sunt adevarate opere de arta formate de natura. Peisajul creat de Pestera Reed Flute fiind unul dintre cele mai renumite.


   Pestera Reed Flute fiin considerata o minune a lumii subterane!
Este renuminta pentru formatiunile carstice in diverse forme ciudate, fiind una din cele mai impresionante pesteri din Guilin.
Numele pesterii Reed Flute ( Lu Di Yan ), provine de la stuful ce creste in afara acesteia si care in trecut era utilizat de catre localnici pentru a crea flaute.


   Cu o lungime de 240 m, Pestera Reed Flute cu multitudinea de stalagmite, stalactite, draperii si piloni de piatra cat si alte formatiuni cu forme unice, seamana cu un taram fermecat si magic.
Pestera fiind luminata artificial cu numeroase luminite colorate, care fac sa se reflete in lacurile subterane straniile structuri ale acestei lumi.


   Aceasta poate fi vizitata tot timpul anului intre orele 08:30 - 17:30 . Desi este pavata, mai exista locuri care sunt ude si pline de noroi, drept pentru care este nevoie de incaltaminte adecvata.

Conform cercetarilor geologice, Pestera Reed Flute s-a format in urma cu 600.000 de ani. Initial fiind un lac subteran, insa inaltarea muntilor a dus la scaderea nivelului de apa. Rocile trecand printr-un proces lung de dizolvare, cristalizare si acumulare.

In cadrul pesterii se gasesc 70 de inscriptii cu cerneala, o marturie a faptului ca pestera este cunoscuta inca din timpul dinastiei Tang.
Datorita intrarii acoperite de stuf, a fost o ascunzatoare perfecta in vreme de razboi pentru localnici. Fiind deschisa publicului in anul 1962 ! 

  Dea lungul anilor cele mai multe zone si formatiuni au primit numele de :
  • Palatul de Cristal
  • Cortina Rosie
  • Dealul Ciupercilor
  • Pagoda Dragonului.      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu